17 meiWaarop moet je letten bij het kiezen van een creditcard?

Hoe u creditcardaanbiedingen kunt vinden

De slimme creditcardgebruiker winkelt rond voor goede deals, wetende dat hij of zij een bundel aan vergoedingen en rentekosten kan besparen. Duizenden financiële instellingen en andere organisaties bieden creditcards aan. De eerste stap die u moet nemen, is ervoor zorgen dat uw krediet een goede reputatie heeft. Als dat zo is, heeft u veel kansen en ze zullen uitgebreid zijn. Als uw krediet niet goed is, zijn er nog steeds kansen, maar het zijn er minder en de voorwaarden zijn niet zo goed.

credit card Read more…

10 augDe rente op een woonlening: kan ze nóg verder zakken?

HypotheekleningHet is zover: de rente voor de woonkredieten is historisch laag. In 2014 was er al sprake van een extreem lage hypotheekrente, maar nu kán die rente zelfs niet verder zakken!

Voornaamste oorzaak

Het is niet lang zoeken naar de oorzaak van de lage rente op de woonlening. Deze is ongetwijfeld het gevolg van de lage inflatie die zich uitstrekt over heel Europa. Het algemene prijspeil stijgt amper. De afnemende vraag en beperkte loonstijging maken dat de economische crisis prominenter dan ooit aanwezig is. Die lage inflatie oefent dan ook een directe impact uit op de marktrente voor woonkredieten. Wist je trouwens al dat de ECB (Europese Centrale Bank) de beleidsrente in 2014 een aantal keren verlaagde? Diezelfde ECB heeft verder nog schuldtitels van banken opgekocht. Het doel was duidelijk: de ECB wilde bestedingen stimuleren. In maart begon ze met het opkopen van staatsobligaties. Een noodmaatregel die zou moeten resulteren in een luttele 1.1140 miljard euro in de Europese economie. Deze extra vraag heeft echter ook een direct resultaat: de kapitaalmarktrente daalt verder. Read more…

16 julWaarom de grote banken van de wereld gangsters zijn…

Wat een eye-opener dit filmpje. Mike Maloney heeft duidelijk een doel om mensen te leren over ons monetaire en economische systeem. Een enorm boeiend filmpje alweer!

31 janSpaarsimulator nodig? Vande Lanotte schiet ter hulp!

wikifinGeen idee meer wat je met je geld moet doen door alle negatieve berichten in het nieuws? Dat is te begrijpen. Maar het in je sok laten zitten en onder de matras stoppen brengt ook niets op natuurlijk. Als je graag wil weten welke spaarrekening voor jou het interessants is, dan heeft Vande Lanotte voor jou een ideaal hulpmiddel gelanceerd: vanaf vandaag kan je op de spaarsimulator Wikifin te weten komen waar je moet zijn met je geld! Je kan zelf kiezen of je een bank wilt met of zonder kantoren, en of je een internetrekening wilt of een klassieke rekening, en dan gaat de tool aan de slag met een door jou ingegeven startbedrag.

Het is inderdaad niet zo makkelijk om te weten (laat staan vergelijken) hoeveel je geld je zal opbrengen. Basisrentes, getrouwheidspremies, extraatjes hier en daar: ze bieden geen duidelijk overzicht. Daar kan deze tool bij helpen. Blijkt dat een bank je meer of minder kan opbrengen, dan kan je van bank veranderen. De keuze is aan jou. Je krijgt alleszins een realistisch beeld van zo goed als alle banken: 32 van de 34 banken updaten dagelijks hun gegevens zodat de tool volledig is.

Bij de FAQ kan je meer lezen over verschillende concepten rond sparen. Op de hoofdsite worden echter nog andere thema’s aangesneden, zoals beleggen, verzekeren, lenen en pensioenen. De website zit goed gestructureerd in elkaar en is zeker een bezoekje waard, maar stel het misschien uit tot morgen, want ze kampen al de hele dag met problemen, waarschijnlijk te wijten aan te veel geïnteresseerden tegelijk. 🙂

 

20 sepJonathan Jarvis legt de financiële crisis uit…

Ja, dit filmpje is in ’t Engels, maar het is echt wel supergoed EN de moeite! De basis van de financiële crisis wordt klaar en duidelijk uitgelegd, aan de hand van infographics en animatie!

Via Holly Lasvenkova.