Archive for december, 2012

26 decDe voordelen van online winkelen met een creditcard!

Er is over creditcards al veel gezegd, zowel positieve als negatieve dingen, maar ik kan jullie alvast vertellen dat ik een fan ben. Ik stond er ook eerst weigerachtig tegenover maar ben nu enorm blij dat ik op mijn kredietkaart kan rekenen.

Ik gebruik mijn kaart echt voor alles. Op restaurant of in de winkel gebruik ik bijna altijd mijn kredietkaart. Mijn gewone bankkaart gebruik ik eigenlijk alleen nog voor netbanking. Ik vind het gewoon handig dat al mijn betalingen samenkomen op één rekening aan het einde van de maand. Die kan ik dan op mijn gemakje nakijken en vervolgens betalen. Ik ben juist meer op mijn uitgaven beginnen letten door mijn kredietkaart! Ik betaal ook aan het einde van de maand gewoon – ik heb het nog niet nodig gehad om gespreid te betalen, maar het is wel handig dat het bestaat.

Voor online winkelen vind ik een kredietkaart nog het handigst. De meeste webwinkels, zowel Belgische als grote wereldwijde verzenders, bieden de mogelijkheid tot betalen via creditcard aan. Ik heb ook een Paypal gekoppeld aan mijn Visa-kaart, wat je dan vaak ook nog extra bescherming geeft als koper. Toch ook mooi meegenomen. En wist je dat je met sommige creditcards zoals de Beobank Visa zelfs korting kan krijgen op online aankopen?! Ze hebben dat niet allemaal, maar sommige kaarten hebben een soort getrouwheidsprogramma waarbij je per aankoop punten spaart. Rond de eindejaarsperiode doen ze gewoonlijk ook nog een loterij en biedt elke aankoop met je creditcard  je de mogelijkheid een of andere prijs te winnen. Je weet nooit wanneer je eens de gelukkige bent, toch? 😉

Ik vind het echt een mooi systeem om je verstandig met geld te leren omgaan. En gedurende de maand hou je toch maar mooi interesten op je zichtrekening (hoe belachelijk laag die ook mogen zijn tegenwoordig…)!