Archive for oktober, 2021

20 oktHandige algemene bespaartips

Alles wordt duurder en veel mensen zoeken naar manieren om eenvoudig te besparen op hun maandelijkse uitgaven. Voor velen een probleem, maar geen nood de man, wij gaan je helpen. We hebben een aantal besparingstips voor je op een rijtje gezet. Ze hebben direct effect en je zult dit zeker merken in je portemonnee. Snel verder lezen dus!

algemene besparingstipsCentrale verwarming

Een belangrijke kostenpost die maandelijks terugkeert, is het energieverbruik. Je kunt hier op eenvoudige wijze honderden euro’s per jaar besparen. Belangrijk is dat je zorgt dat je alle deuren sluit. Dit houdt de warmte in de ruimtes waar het nodig is. Je bespaart al snel zo’n 240 Euro per jaar. Een deurdranger is dan ook een goede investering. Deze zorgt ervoor dat de deuren automatisch sluiten.  Verwarm ook alleen de ruimtes waar je veel bent. Slaapkamers verwarmen is niet echt nodig. Dit scheelt je al gemiddeld ongeveer 80 Euro per jaar. Zet s ’nachts en overdag als er niemand thuis is, de thermostaat op 15 graden. Ook dit levert gemiddeld zo’n 300 Euro op jaarbasis op.

Heb je vloerverwarming, hou dan de temperatuur een paar graden hoger. Het opwarmen kost namelijk veel tijd en energie. Heel eenvoudig is om als je het koud krijgt, om eerst een vest of trui aan te doen, in plaats de thermostaat omhoog te zetten. Read more…