17 meiWaarop moet je letten bij het kiezen van een creditcard?

Hoe u creditcardaanbiedingen kunt vinden

De slimme creditcardgebruiker winkelt rond voor goede deals, wetende dat hij of zij een bundel aan vergoedingen en rentekosten kan besparen. Duizenden financiële instellingen en andere organisaties bieden creditcards aan. De eerste stap die u moet nemen, is ervoor zorgen dat uw krediet een goede reputatie heeft. Als dat zo is, heeft u veel kansen en ze zullen uitgebreid zijn. Als uw krediet niet goed is, zijn er nog steeds kansen, maar het zijn er minder en de voorwaarden zijn niet zo goed.

credit card Read more…

10 augDe rente op een woonlening: kan ze nóg verder zakken?

HypotheekleningHet is zover: de rente voor de woonkredieten is historisch laag. In 2014 was er al sprake van een extreem lage hypotheekrente, maar nu kán die rente zelfs niet verder zakken!

Voornaamste oorzaak

Het is niet lang zoeken naar de oorzaak van de lage rente op de woonlening. Deze is ongetwijfeld het gevolg van de lage inflatie die zich uitstrekt over heel Europa. Het algemene prijspeil stijgt amper. De afnemende vraag en beperkte loonstijging maken dat de economische crisis prominenter dan ooit aanwezig is. Die lage inflatie oefent dan ook een directe impact uit op de marktrente voor woonkredieten. Wist je trouwens al dat de ECB (Europese Centrale Bank) de beleidsrente in 2014 een aantal keren verlaagde? Diezelfde ECB heeft verder nog schuldtitels van banken opgekocht. Het doel was duidelijk: de ECB wilde bestedingen stimuleren. In maart begon ze met het opkopen van staatsobligaties. Een noodmaatregel die zou moeten resulteren in een luttele 1.1140 miljard euro in de Europese economie. Deze extra vraag heeft echter ook een direct resultaat: de kapitaalmarktrente daalt verder. Read more…

16 julWaarom de grote banken van de wereld gangsters zijn…

Wat een eye-opener dit filmpje. Mike Maloney heeft duidelijk een doel om mensen te leren over ons monetaire en economische systeem. Een enorm boeiend filmpje alweer!

14 novBegin van het schooljaar: de rekening

Het is bijna november, en je zou dus kunnen zeggen dat het schooljaar eindelijk echt goed op gang is. We zijn alweer aan de eerste vakantie bezig, en naBord School een toch wel erg dure start van het schooljaar gaat het – en dat weet ik uit ervaring – vanaf nu echt wel een stukje goedkoper worden.

Net omdat ik weet dat de eerste zes weken van het schooljaar de duurste zijn heb ik dit jaar eens een gedetailleerde rekening gemaakt voor één van mijn eigen kinderen – en dit is de totaalsom van aankoop van boeken, kaften, boekentas, balpennen, …

– Aankoop boeken via school: €376,24
– Aankoop schrijfgerief, pennenzak bij Colruyt: €46,12
– Aankoop rekenmachine Casio FX-CG20: €139,00
– Aankoop boekentas Hedgren: €89,00
– Kosten uitstappen en zwemlessen: €48,16
– Kosten Knutselmateriaal: €16,12

Het kan zijn dat ik nog iets ben vergeten – maar ik kom toch al op €714,64 uit. Niet niks, toch?

26 janWoonleningen en fiscale aftrekbaarheid.

Voor al de mensen die bouwplannen hadden, of zij die graag een huis wilden kopen en van het plan hebben afgezien, en wie aan het panikeren is omdat er een en ander verandert aan de aftrekbaarheid van woonleningen: STOP DAARMEE.

hypotheekEr verandert namelijk niets – als we Freya Van den Bossche mogen geloven, althans.

Een paar weken geleden raakte bekend dat het systeem gewijzigd zou worden. Woonkredieten zouden niet langer fiscaal aftrekbaar zijn. Van “enkel de nieuwe woonleningen”, werd het al snel “ook de bestaande woonleningen”, dus algehele frustratie in het land. Begrijpelijk: een woonlening maakt al snel het verschil op je belastingsbrief. Maar de angst bleek dus ongegrond: in plaats van dat de federale regering je het belastingsvoordeel toekent, zal nu de Vlaamse regering moeten zorgen voor dat extra duwtje in de rug. Voor reeds bestaande hypothecaire kredieten verandert er niets behalve de oorsprong van het geld. Voor leningen die nog moeten worden aangegaan is men er nog niet geheel uit: hetzelfde systeem, of een bonus of nog iets anders. Feit is dat er vervanging komt, en dat vooral voor jonge starters wel interessant.

Om dus maar te zeggen, bezoek Batibouw gerust binnenkort en berg niet alles op onder je matras: huizen zijn misschien duur maar met huur betalen win je ook niets!