Archive for the 'Sparen' Category

10 decBesparen op brandstof door het kopen van een elektrische auto?

Als u op zoek bent naar manieren om op brandstof te besparen, dan is het overwegen van de aanschaf van een elektrische auto een goede optie. Elektrische auto’s zijn niet alleen beter voor het milieu, maar kunnen ook helpen om uw brandstofkosten te verminderen.

elektrische auto opladenTen eerste zijn elektrische auto’s veel zuiniger dan conventionele brandstofauto’s. Dit komt doordat elektrische auto’s een hoog rendement hebben, wat betekent dat ze meer energie omzetten in bruikbare beweging. Dit betekent dat ze minder energie nodig hebben om dezelfde afstand te overbruggen als een brandstofauto, waardoor u minder brandstof verbruikt en dus geld bespaart.

Daarnaast zijn de kosten voor elektriciteit aanzienlijk lager dan de kosten voor benzine of diesel. Terwijl de prijs van benzine en diesel constant in beweging is en steeds kan veranderen, zijn de kosten voor elektriciteit veel stabieler. Dit betekent dat u minder geld uitgeeft aan het opladen van uw elektrische auto dan aan het tanken van een brandstofauto.

Read more…

22 aprGeld besparen op eten en drinken

Maandelijks geven wij Nederlanders en Belgen veel geld uit. De grootste kostenpost is huisvesting, maar ook eten en drinken is behoorlijk prijzig. Vanzelfsprekend kunnen wij niet zonder onze maaltijden, maar dat betekent niet dat jij geen geld kan besparen op eten en drinken. Er zijn allerlei simpele manieren die de kans bieden om aan het einde van de maand wat meer geld over te houden. Hieronder hebben wij een vijftal tips genoteerd.

Geld besparen op eten en drinken Read more…

20 oktHandige algemene bespaartips

Alles wordt duurder en veel mensen zoeken naar manieren om eenvoudig te besparen op hun maandelijkse uitgaven. Voor velen een probleem, maar geen nood de man, wij gaan je helpen. We hebben een aantal besparingstips voor je op een rijtje gezet. Ze hebben direct effect en je zult dit zeker merken in je portemonnee. Snel verder lezen dus!

algemene besparingstipsCentrale verwarming

Een belangrijke kostenpost die maandelijks terugkeert, is het energieverbruik. Je kunt hier op eenvoudige wijze honderden euro’s per jaar besparen. Belangrijk is dat je zorgt dat je alle deuren sluit. Dit houdt de warmte in de ruimtes waar het nodig is. Je bespaart al snel zo’n 240 Euro per jaar. Een deurdranger is dan ook een goede investering. Deze zorgt ervoor dat de deuren automatisch sluiten.  Verwarm ook alleen de ruimtes waar je veel bent. Slaapkamers verwarmen is niet echt nodig. Dit scheelt je al gemiddeld ongeveer 80 Euro per jaar. Zet s ’nachts en overdag als er niemand thuis is, de thermostaat op 15 graden. Ook dit levert gemiddeld zo’n 300 Euro op jaarbasis op.

Heb je vloerverwarming, hou dan de temperatuur een paar graden hoger. Het opwarmen kost namelijk veel tijd en energie. Heel eenvoudig is om als je het koud krijgt, om eerst een vest of trui aan te doen, in plaats de thermostaat omhoog te zetten. Read more…

06 junJe eigen erfenis voorbereiden? Drie praktische tips!

Het goed voorbereiden van je eigen erfenis cq. nalatenschap is belangrijker dan veel mensen zich realiseren. Zeker als je kinderen hebt, wil je dit goed regelen. Is een erfenis niet goed geregeld via een testament of nalatenschapsverklaring, dan kunnen er na jouw dood problemen en ruzies ontstaan over wat er met de erfenis moet gebeuren. Er zijn maar weinig mensen die dat graag willen. Zorg er daarom voor dat je je eigen erfenis goed voorbereidt. Want zonder testament wordt het erfrecht gehanteerd. Woon je samen, dan is jouw partner zonder notarieel testament géén erfgenaam. Dit zijn zo maar enkele voorbeelden van hoe belangrijk een goed geregelde erfenis is!

In deze bijdrage hebben we drie praktische en nuttige tips voor je verzameld om jouw erfenis goed te laten regelen, zodat daarover later geen onduidelijkheden en conflicten kunnen ontstaan onder de achterblijvers. Doe er je voordeel mee en geef jezelf ook een gerust gevoel door je erfenis goed voor te bereiden! Read more…

31 janSpaarsimulator nodig? Vande Lanotte schiet ter hulp!

wikifinGeen idee meer wat je met je geld moet doen door alle negatieve berichten in het nieuws? Dat is te begrijpen. Maar het in je sok laten zitten en onder de matras stoppen brengt ook niets op natuurlijk. Als je graag wil weten welke spaarrekening voor jou het interessants is, dan heeft Vande Lanotte voor jou een ideaal hulpmiddel gelanceerd: vanaf vandaag kan je op de spaarsimulator Wikifin te weten komen waar je moet zijn met je geld! Je kan zelf kiezen of je een bank wilt met of zonder kantoren, en of je een internetrekening wilt of een klassieke rekening, en dan gaat de tool aan de slag met een door jou ingegeven startbedrag.

Het is inderdaad niet zo makkelijk om te weten (laat staan vergelijken) hoeveel je geld je zal opbrengen. Basisrentes, getrouwheidspremies, extraatjes hier en daar: ze bieden geen duidelijk overzicht. Daar kan deze tool bij helpen. Blijkt dat een bank je meer of minder kan opbrengen, dan kan je van bank veranderen. De keuze is aan jou. Je krijgt alleszins een realistisch beeld van zo goed als alle banken: 32 van de 34 banken updaten dagelijks hun gegevens zodat de tool volledig is.

Bij de FAQ kan je meer lezen over verschillende concepten rond sparen. Op de hoofdsite worden echter nog andere thema’s aangesneden, zoals beleggen, verzekeren, lenen en pensioenen. De website zit goed gestructureerd in elkaar en is zeker een bezoekje waard, maar stel het misschien uit tot morgen, want ze kampen al de hele dag met problemen, waarschijnlijk te wijten aan te veel geïnteresseerden tegelijk. 🙂